העיר העשרים ושבע / ג'ונתן פראנזן
הוצאת עם עובד
566 עמודים
מאנגלית: ארז וולק
אני ממש חייב לציין שזהו לדאבוני ספר הפרוזה הראשון של ג'ונתן פראנזן שאני קורא, לא קראתי את התיקונים ולא את חירות ולא את טוהר ואני מודה שמבחינתי לפחות זה חור רציני בהשכלה הספרותית שלי, כן קראתי את ספרי המסות שלו ונהניתי מהם מאוד, גם מדיעותיו , יכולת הניתוח שלו וגם מכתיבתו המרשימה.
כתיבת פרוזה שונה מכתיבת מסה וגם בספר זה אי אפשר שלא להתרשם מכתיבתו וכשרונו של פראנזן.
זהו ספר הביכורים של פראנזן והסיפור מתרחש בסנט לואיס בשנות השמונים של המאה העשרים והשם של הספר מתייחס למיקומה של העיר ביחס לערים הגדולות בארצות הברית, במקום העשרים ושבע כאשר במאה ה19 סנט לואיס היתה העיר הרביעית בגודלה.
מפקח משטרת לואיס פורש ובמקומו מתמנה לתפקיד ג'אמו, צעירה מסתורית מהודו בת לאם הודי ואב אמריקאי שממנה אנשים משלה לתפקידים משמעותיים בעיר ומכאן בעצם הסיפור מתחיל להתפתח.
מתחילים להתרחש בעיר כל מני אירועים משונים כמו פעולות טרור משונות ואירועים נוספים וערך הנדל"ן של סנט לואיס מתחיל לטפס ובמקביל ג'אמו מקבלת יחס תקשורתי אוהד.
האם הדברים קשורים אחד לשני?
אדם אחד, מרטין פרובסט בעל חברת בנייה משגשגת בעיר מריח קונספירציה , לא מוכן לקבל את השכנועים להעביר את עסקיו למרכז העיר וההתנגדות שלו מעוררת אירועים שמתרחשים כלפיו וכלפי משפחתו כמו פיתוי ביתו על ידי צעיר ועזיבת הבית ופיתוי אשתו.
מכאן הספר מתחיל לקבל תאוצה כאשר אם בהתחלה היה לי קצת קשה להבין מה קורה ולהכנס לספר בהמשך הוא מקבל כמו זריקת אנרגיה ופראנזן מאיץ את הקצב עד לתוצאה הסופית.
פראנזן הוא כותב נפלא ועצם זה שזה ספרו הראשון מעורר התפעלות מכתיבתו. אני כן מרגיש שהפעם ספר מסוג זה לא מצדיק כמו כזו של עמודים אבל זה פראנזן ונהניתי מאוד מקריאתו.
סופר אינטיליגנט להפליא, ספר מתוחכם ומעניין ואני אתחיל להתארגן עם ספריו האחרים בהקדם.
