רוחות טובות / עינת שמשוני
געש ספרים
259 עמודים
ספר מרתק ושונה של עינת שמשוני שזהו ספרה הראשון למבוגרים, עינת היא כותבת נהדרת לילדים והפוסטים שלה ברשתות החברתיות שנונים ומעניינים והיא לא אכזבה גם הפעם כי כשאדם יודע לכתוב זה בא לידי ביטוי בכל תחום.
זהו ספר מיסטי מאוד, שעוסק בחיפוש אחר הקיום ואחר המהות שלנו והדרך שלנו, העיסוק ברוחות לסופרת דתיה זה משהו לא שגרתי כי היהדות לא עסקת ברוחות אין באמת רוחות ביהדות במובן שמתואר בספר הזה וזה הזכיר לי כל מני סרטים הוליוודיים שעוסקים באנשים שמוצאים עצמם תקועים בעולם שבין החיים למוות או שכבר מתים אבל לא מצאו את הנתיב לעולם הבא ומחפשים את הדרך.
וזה בעצם סיפורה של נגה, ילדה בת 16 סקרנית ומבולבלת שהעיסוק בכל מה שקשור למוות מעניין אותה, בת להורים עשירים שלא נותנים לה מספיק תשומת לב ונגה מתעניינת בחיים ובמוות ובמהות קיומה עד שטעות טראגית אחת או חוסר מזל ונגה מוצאת את עצמה בבית נטוש בזכרון יעקב, לוקח לה זמן להבין שהיא בעצם התאבדה וכבר לא בין החיים.
בבית היא מוצאת כמה רוחות/ דמויות שנמצאות בבית כמוה,
מילכה, בעלת אוב מהתקופה המקראית שפוחדת מעולם המתים,
עובד, שודד דרכים נבטי במחפש את אוצרו האבוד, בני שהיה שחקן כושל ומתבייש בעברו, הלן שהיתה אחת אשתו של אחד מפקידי הברון רוטשילד ולאה, בת לאנשי העלייה הראשונה, היצתה המשרתת של הלן ורגשות האשם על שותפתה במזימת רציחתה של הלן לא נותנת לה מנוח.
כל אחת מהרוחות נמצאות בבית מסיבה מסוימת והדינמיקה ביניהם טראגית, משעשעת, שנונה ומעניינת בזכות הכתיבה של שמשוני.
נגה הצעירה מכולן בחוכמתה היא סוג של כח מאזן בבית, עוזרת לכל אחת מהדמויות להבין את מהותה ועצם נוכחותה בבית הזה.
הספר מאוד מעניין ועוסק בשאלות קיומיות רבות ועל הדרך חושף אותנו לכל מני תקופות בהסטוריה של ישראל מנקודת המבט של הדמויות, אני חושב שמדובר בספר מאוד מיוחד ואני נהניתי לקרוא אותו.
מומלץ גם לעקוב אחר הסופרת ברשת החברתית ולהנות מהגיגיה, דרכו נחשפתי לספר הזה ואני מצפה לראות מה עוד היא תוציא בהמשך.