חשמל באוויר / איריס רילוב
הוצאת שתים
250 עמודים
חשמל באויר הוא הרומן הראשון שכותבת איריס רילוב אבל לא הדבר הראשון שהיא כותבת, היא משוררת ומתרגמת ואף פרסמה ספר סיפורים ולא קראתי אף אחד מהם כך שאיני יודע מעבר למה שקראתי כאן.
והספר הזה כתוב טוב בעיני, הוא מעניין והנושא עניין אותי כך שהקריאה בו היתה חוויה חיובית ולא הרגשתי שמדובר בספר ביכורים או בכתיבה בוסרית שכן הוא ערוך טוב וכתוב מעניין.
הספר עוסק בנושאים מאוד מעניינים כמו משבר בזוגיות, משפחתיות, הורות ונראה שלכל אחד מהם יש משקל בספר ומקום ועדיין הספר לא מתפזר לי.
הוא עוסק למעשה בדמותה של נילי, אשה באמצע חייה שעוברת משבר זוגיות לא פשוט. שבן זוגה מחליט לנסוע לשנת שבתון בארצות הברית, עקב סיבות שונות שקשורות להתערערות ביחסים שלהם נילי מחליטה לא להצטרף אליו ונשארת בארץ.
הילד כבר עזב את הבית כך שנילי נשארת למעשה לבדה.
עקב בעיות חשמל בדיור המוגן של אמה של נילי היא מוצאת את עצמה מארחת אותה ואת המטפלת שלה בביתה.
תוך כדי ארגון הבית לקראת הגעתה של האם והמטפלת נילי מוצאת מחברת ישנה, מחברת שירים שהיתה שייכת למשורר בשם ע' נפתלי, שהקשר ביניהם היה קצת יותר מאשר משורר ונערה, הוא ניסה לנצל אותה והיא ניצלה את הקשר כדי לגנוב לו מחברת משיריו וזו המחברת למעשה.
מכאן הספר נע בכמה מישורים, במישור של המסע שלה בעקבות ע' נפתלי, שיריו, הרצון להחזיר לו את המחברת והחיפוש העצמי שלה דרך סדנאות, הרצאות ועוד.
מצד שני הדאגה והטיפול באימה והקשר ביניהם גם בעקבות דמנציה מתפתחת וכמובן הקשר הסבוך והלא ברור לגבי בן זוגה שחי כרגע הרחק ממנה והקשר ביניהם מתערפל יותר ויותר.
ברקע יש לנו את מגיפת הקורונה ואת השפעתה על כל מה שקורה לנילי ובכלל.
אז הספר עוסק במגוון נושאים ולא מתפזר יותר מדי, הקריאה בו היתה קולחת ומעניינת והוא ספר טוב.
אני קצת פחות התחברתי לשירה בספר, בספר משובצים שירים בתחילת כל פרק, כאילו שירים של המשורר, למעשה אלו שיריה של המחברת.
חלקם טובים יותר, חלקם טובים פחות אבל הם לא השאירו עלי רושם מיוחד.
מעבר לזה ספר טוב.

כתיבת תגובה