אין לך מה להפסיד / רונית רוטלוי
הוצאת קתרזיס
87 עמודים
את רונית הכרתי מספריה הקודמים בהם התוודעתי לכשרון הכתיבה שלה ובעיקר מהיכולת שלה לגעת בנושאים לא פשוטים ולהעביר אותם לכתב.
לא קל לחשוף את הטקסטים שלך ולהיחשף ככה לעולם אבל רונית עושה את זה בכשרון ובאומץ וכאן התוודעתי לצד הלירי שלה, לשירה הכנה וחשופה שלה ורונית היא אדם מגוון מאוד, וספר השירים הזה חושף את רונית ואת חייה.
כמי שעוקב אחריה ברשת ורואה כיצד היא משתפת בחוויות מחייה, ממשפחתה, מעבודתה כעורכת דין אני רואה איך היא מצליחה להעביר את זה לשירה מתומצתת וחזקה וחלק מהשירים מאוד חזקים בעיני, מאוד חודרים ומעוררים בקורא תחושות ורגשות.
השירים נעים בין חייה של רונית, משפחתה, ההורות שלה, החיים בתפר הזה שבין העולמות החילוניים והדתיים והנסיון למצוא את עצמה בתוך זה, זוגיות, חוויות מרגשות ומעצימות בחייה וכן עבודתה כעורכת דין שיש לה משקל רב למי שהיא, לאדם שהיא ולסיפורים שהיא לוקחת איתה לדרך.
ספר שירה יפה ורגיש שאמנם אין לו איזה נושא מרכזי שעליו הוא נשען אך דווקא המגוון מחייה של המשוררת והדרך בה היא מבטאת את עצמה מייצר ספר שירה יפה ואיכותי.
———————————-
כַּבְּסִי אֶת כִּתְמֵי הָעַצְבוּת,
רַכְּכִי עִם מְעַט חֶמְלָה
וּתְלִי אֶת הַסְּפֵקוֹת.
יַבְּשִׁי אֶת הַדְּמָעוֹת.
אִסְפִי אֶת כָּל הַנּוֹתָר בְּתוֹכֵךְ
בַּעֲרֵמָה גְּדוֹלָה וְרֵיחָנִית.
קַפְּלִי אַט־אַט
כָּל זִכָּרוֹן
וְהַנִּיחִי בִּמְגֵרָה נִפְרֶדֶת.
אֶת הָאֹשֶׁר הַנִּיחִי
עַל הַמַּדָּף הֲכִי גָּבוֹהַּ.
שֶׁיִּהְיֶה לָךְ לְאָן
לִשְׁאֹף.
——————————-
מִמָּה הוּא מֵת?
מֵהַסֻּכָּר או מִיֶּתֶר לַחַץ דָּם,
מֵהַמַּגֵּפָה, מִשָּׁבָץ
וְאוּלַי סְתָם כָּךְ
לִבּוֹ נָדַם?
מִמָּה הוּא מֵת?
הַאִם נֻתַּח?
הַאִם סָבַל?
הַאִם הָיָה מֻקָּף
בִּבְנֵי מִשְׁפַּחְתּוֹ
אוֹ בְּבֵיתוֹ לְבַד נָבַל?
לְשֵׁם שִׁנּוּי, שַׁאֲלוּ אֶת הַשְּׁאֵלָה:
מִמָּה הוּא חַי?
וְאֵיךְ לִבּוֹ הִמְשִׁיךְ לִפְעֹם
שָׁנָה אַחַר שָׁנָה?
מִפֵּרוּרִים שֶׁל אֲהָבוֹת
מִקֶּרֶן שֶׁמֶשׁ, מִתִּקְווֹת?
מִמָּה הוּא חַי –
זוֹ הַשְּׁאֵלָה הַנְּכוֹנָה.

כתיבת תגובה