להבתו של נר / גסטון בשלאר

להבתו של נר / גסטון בשלאר
הוצאת בבל
139 עמודים
תרגמה מצרפתית והוסיפה אחרית דבר: מור קדישזון

בחודש האחרון חקרתי כאמן את נושא האור דרך חומר הפלסטלינה, ניסיתי לצייר את עצמי מואר וחשוך בשחור לבן ולראות את כוחות של האור בציורים אל מול הדיכוטומיות של החושך המוחלט.
יש משהו באור שיש בו המון כח ויש משהו בנר שמפיץ אותו שמשרה בנו משהו טוב ומהו דימוי הלהבה כמשל לחיים שלנו עצמנו.
בלהבה יש כח, היא נעה, היא גוועת, יש לה חיים משל עצמה, היא והרוח מנהלים דיאלוג.
הדרך לתיאור הנר והאור היא משהו שבשלאר לוקח את זה למקום הפילוסופי המיוחד כל כך לכתיבה שלו.
התחברתי מאוד לגסטון בשלאר עוד בספרו הקודם שתורגם לעברית בהוצאת בבל "הפואטיקה של החלל" וכשראיתי שהספר הזה תורגם מיהרתי לרכוש אותו ואני מאוד מחובר לפילוסופיה הפיוטית של בשלאר ולתיאורים שלו.
זהו חיבור קצר ומרתק על כוחו של הנר, על כוחה של החלימה ועל החיבור המרתק שבין החלימה לנר, לאור שנאבק בצללים ונותן לנו איזו משמעות מרתקת ומיוחדת למציאות ולמקומות שמחוץ למציאות, לדמיון ולהתמודדות עם הפחדים שלנו.
בשלאר לא רק כותב את משנתו ואת מה שהוא רואה למול עיניו אלא מתכתב עם הספרות ועם משוררים ומביא ציטוטים משירתם ומנהל איתם סוג של דיאלוג על משמעות האור והנר, על המקום האינטימי שלנו, על האור האוניברסלי, על כוחה של להבה קטנה להאיר לנו את הדרך.
אחרית הדבר של המתרגמת מור קדישזון הוא נהדר, מאיר עיניים ומפשט לנו את הטקסט של בשלאר שהוא אינו מסובך כשלעצמו אך התובנות של המתרגמת עוזרות להבין אותו טוב יותר.
אני מאוד ממליץ על בשלאר ועל ספריו, פילוסוף פיוטי ופואטי, מלא השראה ולקוח אותנו ואת הדימויים החיינו למקומות שטרם הכרנו בעבר ועוזר לנו לראות את מה שהכרנו בצורה קצת שונה ועמוקה יותר.
ספר נהדר.

כתיבת תגובה

בלוג בוורדפרס.קום.

למעלה ↑