כַּיֶּלֶד / דורון פורת
ספרי ניב
311 עמודים
הספר הזה סקרן אותי בעיקר כי מצאתי בו לא מעט את עצמי בנקודות מסוימות, כשאני מוצא את עצמי בספר אני מרגיש צורך לחקור אותו לעומק ומצאתי ספר רגיש ומעניין שמחבר בין הילד שהיינו למבוגר שאנחנו ולבחירה במקצוע שבחרנו, בעיסוק שבחרנו ולנקודות ההשקה ביניהן.
אני גדלתי בקיבוץ מגיל צעיר והגעתי כילד בסיכון שהתייתם ועברתי תהליך משמעותי עם עצמי לאורך בגרותי, בחרתי בחינוך ולצערי הילד שלי עצמו נמצא במסגרת פוסט אישפוזית כך שנקודות ההשקה שלי עם הגיבור בספר גרמו לי להרים ולקרוא אותו והספר מתאר את מערכת היחסים המרתקת בין כפיר שהוא מורה בבית ספר לחינוך מיוחד לבין רז, תלמיד מורכב בחינוך הפוסט אישפוזי שמעמת את כפיר עם עברו בתהליך שיפגיש אותו עם רז בנקודות רבות שאותן איני יכול לספר כי אהרוס את העלילה.
במפגש עם רז ובקונפליקט ביניהם שמגיע למצבים מורכבים שמאיימים אף על עתידו המקצועי של כפיר מעורב גם מכתב שמתגלגל מיד ליד ומעמת את השניים על פרשנותו הנכונה וגם למכתב הזה יש תפקיד חשוב בפתרון התעלומה לגבי החיבור המוזר והניגודי הזה בין כפיר לרז שהשוני ביניהם לכאורה רב ותפיסות העולם שלהם מנוגדות לחלוטין.
המפגש בין רז לכפיר שולח את כפיר להזכר בילדותו בקיבוץ ובתהליכים שעבר כמתבגר וכאדם במפגשים עם הפסיכיאטר שלו בצבא ובלימודיו האקדמאים עד לסוף המפתיע והמרתק.
דורון פורת מוציא ספר מיוחד וכנה שמצאתי הזדהות רבה איתו וחיבור גם וטקסטואלי, גם אינטלקטואלי וגם רגשי במידה רבה.
