סיפורי משפט
הוצאת עם עובד
320 עמודים
עורכים: איסי רוזן ־צבי, הילה שמיר, שי אספריל
הספר הזה ריתק אותי הרבה יותר ממה שציפיתי שהוא יעשה, אני פחות מתעניין במשפטים אבל אין ספק שהתחום הזה משנה את חיינו והחלטות בתי המשפט הם אבן דרך בחברה ותקדימים ופסקי דין קובעים גורלות ומשנים חיים של אנשים ולא רק האנשים שתבעו או נתבעו אלא את פני החברה כולה הרבה מאוד שנים קדימה.
הספר הזה מרכז פסקי דין חשובים שבאמת שינו את החברה בין 1965 ל2017 ואת הסיפורים של אותם פזקי דין מביאים עורכי דין, אנשי אקדמיה בתחום המשפט וחוקרים נוספים שמכירים את הסיפורים מקרוב.
הסיפורים עצמם עוסקים גם במשפט הספציפי וגם בתוצאותיו אך משלב גם את הסיפור הפרטי של העותרים והאנשים מאחורי הסיפורים וכך הספר הזה ופך להיות מעניין יותר.
הסיפורים עצמם שונים זה מזה ועוסקים בנקודות חשובות בחברה הישראלית, זכויות אדם, זכויות חברתיות מאבקים חברתיים, זכויות הפרט, ענייני מגדר ומין ועוד.
דוגמא ראשונה זה כל עניין הזנות וסיפורה של מרים תורג'מן, זונה שאירחה בביתה והפעילה משם את בית הבושת שלה, הסיפור שלה עוסק לא רק בה אלא בכל נושא הזנות בישראל והמאבקים שמקיפים את נושא הזנות בישראל, איך נאבקים בזנות ומייצרים מציאות אחרת ועתיד טוב יותר לנשים אלו.
את סיפורה של אליס מילר כמעט כולם מכירים וזה אחד המאבקים המשפטיים המוכרים ביותר בספר, עתירתה של אליס מילר פתחה דלתות לשילוב נשים בקורס הטיס הצבאי ולראיה יש לא מעט טייסות היום וטוב שכך.
עוד סיפור מעניין היה על פרשת אתא נגד שוורץ ומאבקו של האדם הפרטי בכנגד רעש ציבורי.
מפעל אתא כבר לא קיים היום אך המאבק של שוורץ כנגד מפעל כה גדול ומשפיע כמו אתא הוכיח שיש דברים ששווה להיאבק עבורם.
משפט נוסף שעסק בדיון מהי צוואה בפרשיית קניג נגד כהן, אישה שקפצה מבנין עם בתה בת השלוש והשאירה פתקים מאחוריה בדירה ובשאלה האם פתקים יכולים להיחשב כצוואה.
ספר מרתק ומעניין שדמראה את כוחו של בית המשפט לקבוע איך תיראה המדינה ואת כוחם של כל אחד מאיתנו להשפיע באמצעות כלי העתירות ובכלל .
מומלץ.

אתה כותב מרתק …. ומושך ממש בא לי לקרוא את הספר .
אהבתיאהבתי