החוכמה שבחוסר הבטחון / אלן ווטס
הוצאת כתר
151 עמודים
מאנגלית: ניר חכם
אלן ווטס הוא אחד ההוגים הפשוטים ביותר להבנה,, הכתיבה שלו מאוד רוחנית ופשטנית ובעיקר מובנת והגישה הזו בפילוסופיה חשובה עבורי כי יש הוגים שמאוד קשה לי לקרוא והטקסטים שלהם דורשים יותר מאמץ ועומק, אצל ווטס הטקסט מאוד בהיר, בכלל הפילוסופים שעוסקים באיזון הזה שבין הרוח לגוף, במהות החיים הם לפעמים יותר מורי דרך מאשר הוגים פילוסופים ונראה שווטס מנסה להיות בין הגישות של המזרח והמערב ואולי מנסה לגשר ביניהם.
את הספר הזה כתב ווטס כשהוא בעצמו עבר משבר אישי לא פשוט ונראה שההתעסקות בהתמודדות הזמן משבר, מצוקה או חיפוש עצמי רלוונטי כמעט לכל התקופות.
הספר הזה רלוונטי מאוד לתקופתנו שמאופיינת בחוסר בחטון לעתיד ולהווה, חוסר וודאות ממה שיקרה וחוסר הבנה מהעתיד לבוא ובעיקר קשור לקורונה ששינתה את חיינו מקצה אל קצה.
חוסר הבטחון לפי ווטס קשור לחוסר האמונה בתקופה בה אנחנו נמצאים ואם זה גם מתאים לעידן שלנו של חוסר הוודאות ותקופת משבר עולמי גלובלי ווטס מדבר על הדרכים למצוא הגיון בכאוס הזה.
ווטס נוגע בנושאים רבים בספר בין אם מהות התנועה והקצב והדינמיות של החיים, הוא מדבר על הקשר בין עונג וכאב, איך נצליח למצוא שקט נפשי בתקופה שמאופיינת בשינויים רבים כל כך.
ווטס עוסק המון בעניין האמונה ואובדן האמונה, בנסיון להבין את אלוהים, את משבר האמונה, ווטס מדבר הרבה על השינויים שחלו באמונה של אנשים עם הופעת המדע והתערערות האמונה באלוהים, הופעת האתאיזם בצורה גדולה ומשמעותית יותר ועוד.
העידן שלנו לא שונה מעידנים אחרים במאות האחרונות, משברים תמיד היו והאדם התמודד איתם ולפעמים יכל להם יותר ולפעמים יכל להם פחות.
ווטס הוא פילוסוף שקל להתחבר אליו הוא לא מחפש להקשות אלא להקל בטקסטים שלו וזה מאפיין בעיני פילוסופים מהמזרח שבאים להעביר את משנתם בצורה ברורה כדי להקל על חייהם של אנשים ולתת להם דרך וכיוון שהיא הרבה יותר מעוד תפיסת עולם פוליטית.
ספר מעניין וקריא מאוד.
