הקרתן הנצחי / אדן פון הורבאט
הוצאת אפרסמון
182 עמודים
מגרמנית: שירי שפירא
החשיפה הזו לספרות שלא הכרתי היא אחת החוויות הכי משמעותיות שלי מספרות עצמאית, את פון הורבאט לא הכרתי לפני כן והספר הזה כמו גם הכתיבה שלו ריתקו אותי.
למעשה יש כאן שלושה סיפורים, הראשון ארוך יותר מהאחרים אבל הסיפורים האלו מייצרים חיבור וקשורים אחד לשני כמו גם הדמויות והגיבורים שבהם כך שלמעשה זהו רומן שלם שמורכב משלושה סיפורים.
הדמות הראשונה היא אלפונס קובלר, סוכן מכירות של רכבים לא מאוד מוצלח שיש לו חלום להתעשר ולהשתלב במעמד החברתי הגבוה.
זה מה שמניע אותו ואת קבלת החלטותיו, הוא מחליט לנסוע ליריד העולמי בברצלונה שם הוא מדמיין שיתעשר ויפגוש בחורה יפה ועשירה שהיא חלומו.
בדרכו לברצלונה ברכבת פוגש קובלר טיפוסים שונים ומשונים שהם סוג של מיקרוקוסמוס אירופאי וכך גם הוא מתוודע לגיבורת הסיפור השני אנה פולינגר.
פולינגר היא תופרת יתומה שמתגוררת אצל דודתה ועובדת בהשכרת רכב והמצב הקשה כמו גם פיטוריה ממקום עבודתה גורמים לה לשנות עיסוק למשהו מפוקפק אך מכניס כלכלית.
הסיפור השלישי מציג את הר רייטהופר שפוגש באנה פולינגר וממניעיו מציע לה הכנסה מכובדת יותר מזו שהיא בחרה לעסוק בו.
ספר מרתק של סופר שנפטר בגיל צעיר מאוד.
כתוב היטב, ברוח התקופה, חד, נוקב וסרקסטי עם תרגום נפלא של שירי שפירא.
מומלץ.
