משחקי מוח / כריסטופר ויילי
הוצאת שוקן
305 עמודים
מאנגלית : עמנואל לוטם
אחרי קריאת הספר חשבתי לעצמי כמה אנחנו, האנשים הקטנים לא מודעים לכח של הרשתות החברתיות והשליטה שלהם בחיינו, אנחנו נמצאים ברשתות האלו כמעט כל הזמן, כותבים, מגיבים, הם יודעים עלינו הכל, צרכי הקניה שלנו, החולשות, העוצמות, מה מניע אותנו, מה מפחיד אותנו, מה מערער חנו את הבטחון, מה יגרום לנו לצאת מהבית ומה יגרום לנו להשאר בבית.
פרשת קיימברידג' אנליטיקה ופייסבוק עוררה רעש גדול מאוד, בהתחלה חשבתי שספר כזה לא יעניין אותי אבל ככל שהתעמקתי בקריאה חשבתי כמה כל אדם שגולש ברשתות החברתיות צריך לקרוא את הספר ולהיות מודע לעוצמות של הרשתות האלו.
כריסטופר ויילי היה חלק מהחברה הזו
ויילי מתחיל את הסיפור שלט מההתחלה, מהרגע שהתחיל לאהוב מחשבים ומצא את מקומו בעולם המסכים וכמובן עד הרגע הץבו הצטרף לחברה הזו.
על מהת להבין מה קרה בחברה ובמעורבות שלה בפייסבוק הנה תקציר קטן.
ב2016 הייתה החברה מעורבת במסע הבחירות של טראמפ לנשיאות ובקמפיין הברקזיט ליציאת בריטניה מהאיחוד האירופי תפקודה של קיימברידג' אנליטיקה בקמפיינים הללו הוא נושא לחקירות פליליות מתמשכות בשתי המדינות, בעיקר בנוגע לשיטות בהן היא נוקטת לצורך מיקוד בוחרים.
ב-17 במרץ 2018 דיווחו העיתונים הגארדיאן וניו יורק טיימס" שקיימברידג' אנליטיקה עשתה שימוש עסקי במידע אישי מפייסבוק שמלכתחילה נאסף על ידי חוקר חיצוני למטרות אקדמיות. בתגובה, אסרה פייסבוק על קיימברידג' אנליטיקה לפרסם בפייסבוק. "גרדיאן דיווח עוד כי פייסבוק ידעה על הפרת אבטחה זו במשך שנתיים, אך לא עשתה דבר כדי להגן על המשתמשים שלה.
פייסבוק שילמה מחיר יקר וגם קיימברידג' אנליטיקה.
מאגר הנתונים העצום נועד להשפיע על קהילוץ במרחב הוירטואלי ולהטות את דעת הקהל בקמפיינים חברתיים ופוליטיים.
החברה קצרה מהרשת החברתית מידע על 87 מליון משתמשים בפייסבוק זיהתה אנשי מטרה והזרימה מידע כוזב, כדי להשפיע על החלטתם בקלפי.
הספר שוויילי כתב בעצמו מרתק וגורם לנו לחשוב על העידן בו אנו חיים.
מומלץ מאוד.
