מגלן / שטפן צווייג

מגלן / שטפן צווייג
הוצאת מודן
225 עמודים
מגרמנית: ליה נרגד

הרנסנס ששטפן צווייג חווה בשנים האחרונות כאן ממשיך ואני חושב וגם ממליץ לכל מי שלא קרא את הביוגרפיות שצווייג כתב להתחיל דווקא מהביוגרפיה הזו כי יש בה בצורה מובהקת את כל כשרונו של צווייג ככותב עלילתי מבריק וככותב ביוגרפיות מוכשר ביותר.
שתי הביוגרפיות האחרות שקראתי שצוויג כתב "מארי אנטואנט" ו "בלזק" שונות במהותן ממגלן, קצת כבדות יותר ואינפורמטיביות יותר, הביוגרפיה הזו כראוי לספר מסעות מותחת לכל אורכה והיו קטעים כמו בקטע שצווייג מתאר את אותו הרגע שספינותיו של מגלן עוברות במיצר הקרוי על שמו שהחסרתי פעימה, הרגשתי שאני קורא ספר מתח.
יש כאן הכל, ביוגרפיה של אדם מרתק, חלוץ, אמיץ ונועז, סיפור מסעות מסעיר שנדמה כאילו לקוח מספר של מלוויל או סטיבנסון וספר מתח עלילתי.
סיפור חייו של פרדיננד דה מגלאש הידוע בתור מגלן הוא סיפור כזה שיש בו הכל, וגם הוא כמו מגלים אחרים שונים לא זכה לסיים את המסע ונרצח אי שם בפיליפינים.
לא פחות מיוחד מהדרך בה צווייג כותב על מושאי הביוגרפיות שלו ועל מגלן בפרט בספר הזה, המחקר שהוא עושה על הדמות והדרך המרתקת בה הוא כותב שווה לכל קורא להתעכב על המבוא, מה הניע את צוויג לכתוב את הביוגרפיה הזו (התשובה היא הבושה ותקראו כדי להבין) והמשך המבוא ההקדמה בו הוא כותב שאחד המניעים העיקריים למסעות האלו היה התבלין "בראשית היה תבלין", במסעות האלו מעורבים פוליטיקה ופוליטיקאים, כבוד וחלוציות ועוד ועוד.
ביוגרפיה מרשימה ביותר של צווייג, עוד ספר נהדר שתורגם מחדש ומובא שוב לקורא הישראלי ומציג עוד פן בגדולתו של הסופר החשוב הזה.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s