פרדוקסים בפסיכואנליזה לאקאניאנית / יהודה ישראלי
הוצאת רסלינג
118 עמודים
קשה להבין את לאקאן ובטח כשזה הספר הראשון שאני קורא בפסיכואנליזה לאקאניאנית ומה שעניין אותי בספר הזה אלו הפרדוקסים ואיך שזה בא לידי ביטוי דרך שיטת הטיפול הלאקאניאנית.
אני חושב שהספר הזה הוא יותר ספר מקצועי לאנשים מתחום הטיפול שרוצים ללמוד קצת על השיטה ועל הטיפול בתופעות שיש בהם פרדוקסים בטיפול פסיכואנליטי.
איך מגדירים פרדוקס ומהו הפרדוקס?
פרדוקס הוא מושג או טענה אשר הסיבה לאמיתותם הופכת להיות הסיבה להפרכתם וחוזר חלילה.
הפרדוקס יכול להיות סתירה חיצונית ויכול להיות גם סתירה פנימית והוא נוגע בתחומים שונים של החיים בתחומי המדעים המדויקים או תחומי מדעי הרוח והלוגיקה.
הספר של יהודה ישראלי בא לבחון פרדוקסים בתחום הפסיכואנליזה הלאקאניאנית ודרכם לנסות להבין תופעות ולהסביר איך ניתן להתמודד איתם ולפתור אותם בשיטת הטיפול הזו.
הספר סוקר את השיטה הלאקאניאנית יחד עם הפרספקטיבה של הפרדוקס, מבהיר מושגים תיאורטיים פסיכואנליטיים שמתקיימים בו מציג את הבעיות הנפשיות דרך הפרדוקס ומציע דרכי פתרון.
חלק מהפרדוקסים היו מובנים לי יותר וחלק פחות.
פרדוקסים שהיה לי יותר קל להבין או שעניינו אותי יותר היו למשל
פרדוקס האגו – אם לא חסר לי כלום מדוע אני סובל ואולי דרך מעניינת להבין פרדוקס זה היא שהסיבה האמיתית למצוקה היא היעדרו של החסר.
פרדוקס הבחירה החופשית מול גורל – ככל שאדם מכיר בעובדה שהוא אינו חופשי כך הוא מאפשר לעצמו יותר חופש במקומות בהן הוא חופשי לבחור.
בספר יש לא מעט פרדוקסים יותר מורכבים ופחות מורכבים אבל אין ספק שזהו ספר מעניין אם כי מורכב ומלא מונחים מקצועיים.
ההקדמה בספר עוזרת להבהיר את המושגים הקשים ולפשט את נושאי המחקר שבספר וגם כתוב היטב ובצורה מובנת.
אני חושב שהספר הזה מתאים יותר לאנשי מקצוע אבל לדעתי אנשים שמתעניינים בפסיכואנליטיקה לא רק בגישה הלאקאניאנית ימצאו בו עניין.
