במקום ייאוש / יאיר אסולין
ספרית פועלים
183 עמודים
בתקופה כה מורכבת, כה מסובכת, כה בודדה בחברה הישראלית, תקופה בה מצד אחד אנו מזהים חוסר אמון בין פוליטיקאים, חוסר קרבה בין אנשים, ריחוק, מסיכות וניכור מסוים ישנו דיסוננס שבו מצד אחד יש את מה שתיארתי אבל מצד שני ערבות הדדית, הכלה, תמיכה איש ברעהו, תרומות ועזרה לזולת ואולי זו הבבואה של החברה הישראלית, הניגודים הכה חזקים האלו שקיימים בה.
ואולי דווקא בתקופה כזו טוב לקרוא את ספר המסות של יאיר אסולין שמנסה לתאר את החברה הישראלית כראות עיניו ודרך המשקפת שלו.
ישראליות שיש בה הכל אבל כל אחד יכול לראות בה דברים אחרים מהאחר.
המסות של אסולין כתובות בצורה של התבוננות, כמו מדען בצלחת פטרי או כמו צפר שמחכה בשקט לציפור שלו ובוחן אותה, את דרך מעופה, את מזונה ואת נתיבה בחיים.
המסות מנסות לגעת בכל מני נקודות של ישראליות ששונות זו מזו, מתד אחד סגירת קפה תמר בתל אביב שהוא סמל מסוים ומצד שני מחנה יהודה והתנחלות חדשה, אסולין משוטט בצפת ובוחן את מושג נביאי השקר דרך דודו טופז, אסולין מנסה לנתח את תופעת יאיר לפיד ואת מוטי קירשנבאום ועוד מסות מעניינות שכל אחת מהן מדברת על משהו אחר שמייצג סוג של ישראליות ומקומיות.
קראתי את הספר הזה בשקיקה, כתיבתו של אסולין טובה ומעניינת, זורמת ומעוררת שאלות ואני אוהב מסות שהן נגישות, מובנות וגם נונתות לקורא ערך מוסף ואולי גם דרך הספר לחקור את המקומות שאסולין מתאר בספר דרך נקודת מבטנו האישית.
כדאי לקרוא.
