בלי מחסומים / רע אקהויז
הוצאת גרף
241 עמודיםהמציאות בישראל היא מציאות מאוד מורכבת, מבחינה פוליטית, מבחינה מדינית, מבחינה חברתית.
אחד הקונפליקטים הכי גדולים בלחיות כאן זה המקום של הזהויות הלאומיות שלנו והביקורת של החברה כלפי מערכות יחסים בין הלאומים היהודי והערבי, אבל בתוך המציאות הזו והביקורות החברתיות ישנו היוצא מן הכלל, כשחיים בתוך קלחת כזו מורכבת עם חברות שמרניות קשה לנו לפרוץ אותם, קשה לנו לעשות דברים שחורגים מן הכלל מפחד שמה יחשבו עלינו ומה יאמרו.
אבל אהבה ולפעמים הרגש והתשוקה גוברות על אותם מחסומים שמרניים של החברה בה אנחנו חיים ומתוך המציאות ההזויה הכולאת אותנו או שומרת עלינו יכולים לקרות הפתעות ודברים בלתי צפויים וזה מה שקרה למחבר הספר הזה בהיותו חייל.
אקהויז כתב כאן קטע אוטוביוגרפי דוקומנטרי כמעט של סיטואציה שיכולה להיות הזויה עבור רובנו ותמוהה אבל עבור אקהויז זו היתה המציאות והחוויה.
אקהויז מספר על חייל צעיר, מפקד על מחסום בשטחים שמוצא את עצמו נכנס למערכת יחסים רומנטית, מינית מלאת תשוקה עם אשת תקשורת ערביה יפייפיה בשם דיאנה.
הקשר שנבנה לאט ביניהם עד שהגיע לשיא מתואר בספר בשפה קלה וכיפית לקריאה, הרומן ההזויה הזה לוקח אותנו לאותן קשיים ותסכולים של אנשי משני עברי המחסום, לחיילים שנמצאים במציאות קשה ומורכבת יום יום, לאזרחים הפלסטינים עם קשייהם ולדיאנה היפה והנוצריה שנכנסת ויוצאת מהמחסום עד הפגישה עם רע החייל.
הקונפליקט בין היותו חייל יהודי לרצון להיות עם הערביה היפה שמפלרטטת איתו מעמיד את הדילמה המוסרית של רע איפה הגבול, אישה נשואה, מבוגרת ממני, אני חייל ומה שאני עושה גם אסור וגם מסוכן, מה האינטרס שלה?
מעבר לרומן רומנטי מיני, אוטוביוגרפי זהו קודם כל רומן פוליטי כי הוא מדבר על מציאות מורכבת של אנשים מלאומים שונים שצריכים להסתדר אחד עם השני.
אני חושב שמדובר בספר מהנה ומעניין שכתוב בשפה פשוטה והספר נקרא מהר.
בתור ספר ביכורים הוא בכלל לא רע ואקהויז לוקח ומכניס אותנו לחוויה שהוא עבר ותמיד תהיה חלק ממנו ועכשיו גם חלק מאיתנו עם חומר למחשבה.
שורה תחתונה: נהניתי מאוד.