הרמב"ם, ביוגרפיה / יואל קרמר

הרמב"ם, ביוגרפיה / יואל קרמר
הוצאת רסלינג
593 עמודים

הרמב"ם היא דמות שתמיד סקרנה אותי כאדם אוהב ספר, יש לעי בבית את משנה תורה ומורה נבוכים ואלו ספרים שאני קורא בהם מדי פעם, ההגות שלו היא מהחשובות בהסטוריה היהודית, מהחשובות והמשפיעות, כמו כן זוהי לא הביוגרפיה הראשונה שנכתבה על הרמב"ם, הביוגרפיה הקודמת של משה הלברטל עסקה יותר בהגות שלו וכאן יואל קרמר שהוא חוקר בכיר של הרמב"ם ניסה להתחקות אחר חייו והמקומות בהם הוא היה שהשפיעו על הגותו והשקפת עולמו.
על ההגות שלו נכתבו עשרות אם לא מאות ספרים, פרשנויות על פרשנויות ולטעמי זה פחות המקום להכנס לזה בסקירה זו למרות שקרמר גם הוא נוגע ומדבר על ספריו, איגרותיו וכתביו החשובים.
אבל הרמב"ם שעבר מספרד, למרוקו, לעכו, למצרים ובכל מקום שם קיבל משהו שהשפיע עליו, על תפיסת העולם שלו ועל השכלתו והפכו אותו לאיש אשכולות שהפך להיות.
הרמב"ם חי בתקופה פוליטית והסטורית מעניינת מאין כמותה, הכיבוש הנוצרי בספרד, מסעות הצלב בארץ ישראל,הכיבוש המוסלמי הנוקשה במרוקו ורופאו של אל פצאל בנו של צלאח א דין במצרים.
אחת השאלות המעניינות בספר היא שאלת התאסלמותו של הרמבם בתקופתו בפס שבמרוקו, שאלה שמעסיקה חוקרים רבים כי יהודים רבים אכן התאסלמו או חיו חיים מוסלממים כלפי חוץ ובבית חיו כיהודים. זו שאלה שנותנים לה משקל רב בספר והיא מסקרנת, הספר מתמקד בין השאר בתרומה של משה בן מימון לקהילה, גם כרופא וגם כפוסק ושמו יצא למרחק עוד בתקופת חייו.
זו ביוגרפיה מקיפה מאוד ומעניינת ובאמת שאפשר לכתוב עליה המון ולהתעמק בכל פרק בה אבל אני אשאיר את זה לקוראים.
אני נהניתי ממנה והיא משכילה ומרחיבת אופקים על חייו והגותו של הרמב"ם

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s