הוצאת מאגנס
308 עמודים
כמי שעסק בעיצוב והתעניין בנושא הדפוס וכמי שלמד וטעבד בטיפוגרפיה, עיתונות וכיום גם כותב על ספרים נושא הדפוס וההסטוריה שלו תמיד עניינו אותי.
המהפכה שהדפוס חולל היתה עצומה, ספרים ועיתונים, רעיונות ומחשבות הופצו בקרה ציבור רב וההשכלה גדלה בהתאם, אנשים נחשפו לספרים ולתכנים, קראו בזמן אמת חדשות ואירועים בעולם ואין ספק שהמהפכה של הדפוס היתה משמעותית בקרב התפתחות האנושות.
העולם הערבי קיבל את הדפוס רק כמה מאות שנים לאחר מכן מסיבות שונות ומגוונות, הדפוס חדר אצ ציבור המוסלמים בעולם הערבי רק במאה ה18, כן, עד כדי כך מאוחר בהתחשב בזה שגוטנברג המציא את הדפוס במאה ה15.
האיסורים לדפוס באו מרקעים שונים, רקע דתי, החשש מחילול הקודש למשל, רקע תרבותי חברתי, כלומר השליטה בתכנים על ידי השליטים וכך בעצם שליטה בהמונים ועוד סיבות שונות על בסיס רקעים שונים.
הספר של עמי איילון, הסטוריון שמתמחה בהסטוריה תרבותית של חברות ערביות בעת החדשה סוקר את התפתחות הדפוס בחברה הערבית ובמדינות הערביות החשובות של אותה התקופה ואני חושב שהוא יעניין בעיקר אנשים שעוסקים בחברה הערבית ובמזרחנות וכמו כן אנשים שמתחברים לנושא הדפוס וסקרנים לראות את התפתחות הדפוס בחברות דתיות ומונרכיות.
לדעתי הספר לחא מספיק מושך עבור קהל לא אקדמאי וגם אותי הוא לפרקים לא היה אחיד ברמת ההתעניינות שלי בו ועם זאת הוא מעלה נושא חשוב ומעניין שזה התפתחות הדפוס בחברה הערבית.
בסך הכל ספר מעשיר מאוד.
