כנרת זמורה ביתן
309 עמודים
כבר עשור שאני עוסק בחינוך, בכל מסגרת אפשרית, תיכון, יסודי, דמוקרטי, נוער בסיכון, ערבים, יהודים, חינוך מיוחד, אוטיזם ועוד וככל שאני נמצא בחינוך ועובד עם ילדים אני מבין כמה השיעור המשמעותי הוא ביכולת של אנשי החינוך להבין את נפשו של הילד.
כילד שבעצמו היה זקוק למבוגר שיאמין בו וכילד שלא האמינו בו אני התגבשתי ובחרתי בחינוך מתוך אידיאל אמיתי של שינוי פני החברה.
חינוך זו העבודה הכי קשה שאני מכיר, היא הכי מאתגרת ואין סוף למקום שלנו ללמוד ולהתפתח, להשתכלל ולהבין טוב יותר את הנוער, את הילדים והספר הזה הוא בעיני ספר חובה לאנשי חינוך, אני לא מת על צמד המילים הזה ספר חובה, בעיקר לא בפרוזה וגם לא בעיון אבל אני חושב שהספר הזה עוזר לנו להבין טוב יותר את הילד והוא נותן כלים מעשיים בדרך התקשורת עם הילד והתלמיד או החניך.
המושג כפר הוא מושג של קבוצה, של קהילה, איך יוצרים קהילה ואיך יוצרים עבור הילד את התחושה שיש מי שמאמין בו למען עתיד טוב יותר.
הספר מדבר על הזמן כעוגן בהתפתחות הילד, על היחס של התלמיד לעברו, לשורשיו ועל מה שיוביל אותו מזכרון העבר ושורשיו להתפתחות האדם בעתיד וחיזוק זהותו,
הוא מדבר על מעגלי תיקון, אישי, חברתי, תיקון עולם ותיקון הלב ונושאים רבים, הוא מביא סיפורים מהשטח ומלמד את הקוראים דרכי התמודדות עם סיטואציות חינוכיות מורכבות יותר או פחות ומעשיר את עולמם של הקוראים ואנשי החינוך ומפתח אותם להיות אנשי חינוך טובים יותר ומכילים יותר.
ספר חשוב ומעשיר ומומלץ בחום רב.
