הוצאת הקיבוץ המאוחד
177 עמודים
איך הקיבוץ נראה בעיני אנשים שבאים מבחוץ, לא מכירים את החברה, את האידיאל שלה, לפעמים זה נדמה כאילו אותם אנשים מגיעים לפלנטה אחרת.
הקיבוץ כחברה שונה מאוד מכל דרך חיים אחרת שהכרתי ובעיקר אני מדבר על הקיבוץ השיתופי של פעם ופחות על הקיבוץ במתכונתו הנוכחית.
אני זוכר שכשהגעתי כילד חוץ הכל היה נראה לי כל כך שונה, ההסתגלות לאנשים השונים ולעובדה שבעצם אין סודות (האמנם?) אחד מהשני, העובדה שרכושך אינו באמת רכושך אלא חלק מהקהילה והשיוויון.
הספר הזה של אברם קנטור בן קיבוץ בעצמו מנסה להראות לנו את נקודת המבט של אדם שבא מבחוץ אבל לא סתם מבחוץ אלא ממדינה זרה ולא סתם מדינה זרה אלא גרמניה לקיבוץ לפגוש ולשוחח עם אנשים שונים בה, להכיר את המנטליות, את דרך החיים, מוסר העבודה, להיחשף ולספר את התרשמותה.
וכל היה, מו"לית גרמניה בשם אווה באובכטר מגיעה לקיבוץ בהזמנת מארחה חבר קיבוץ ופוגשת מגוון רחב של דמויות דרך מקום עבודתם, חיי משפחתם, והתנהגותם בקהילה.
העובדה שהיא פוגשת אנשים שהינם רק דוברי גרמנית ואנגלית מצמצמת את האפשרויות וגם חושפת אותה להתמודדויות עם עברם של חלק מחברי הקיבוץ.
היא פוגשת את העובד במטע, את עובדת המרכולית, את כורך הספרים, את השיננית ועוד ועוד.
דרך החיים השונה הזו שזרה לא רק לאנשים ממדינה אחרת אלא גם לישראלים והחיים הבועתיים בקיבוץ יוצרים מפגש תרבויות מרתק ומעניין והמחבר מיטיב לתארו בספר זה.
ספר מעניין שמפליט בפשטותו לתאר את גלריית הדמויות ואת החברה הקיבוצית המעניינת.
אהבתי מאוד.