הוצאת כתר
239 עמודים
את ירמי פינקוס הכרתי עוד כסטודנט לעיצוב בויצו חיפה.
הוא לא לימד אותי אבל היה מגיע קבוע כמרצתה אורח וכמבקר אורח בתערוכות בוגרים ובביקורות עבודות. כאחד שהתמחה באיור היה לי העונג לשמוע אותו מבקר את עבודותי לא פעם.
עקבתי אחריו עוד כששיתף פעולה בקבוצת הקומיקס אקטוס עם מירה פרידמן, איציק רנרט, בתיה קולטון ורותו מודן.
רווקים ואלמנות זה הפרוזה הראשונה שלו שאני קורא ולמעשה אלו ארבעה נובלות שמקובצים יחד ולכאורה שונים אחד מהשני ועם זאת יש ביניהם חוט מקשר מאוד ברור.
החברה הישראלית, האנושות, החיים האורבניים ומה שמתרחש בין קירות וחדרים במקומות שרק מעטים יכולים לדעת ולהבין.
פינקוס מביא אותנו לתוך ההתרחשויות, לתוך חייהם של אנשים שכשמו של הספר כן הם, בודים אם זה בחייהם הפנימיים או בחייהם החיצוניים ולכל דמות או סיפור יש חיים והתרחשות משלו.
הסיפורים עצמם מעניינים ובעלי קצת התרחשות טוב ופינקוס מיטיב לתאר לנו את הדמויות בשפה טובה והספר על כל סיפוריו קריא מאוד.
הסיפור הראשון מתאר לנו בחור, דוגמן תחתונים יהיר וגרפיקאי שמוצא את עצמו בעימות עם בעלת הדירה שלו שרוצה לסלק אותו מהדירה ולמכור את הבית.
בעיני לפחות הסיפור המעניין ביותר והטוב ביותר בספר הזה.
הסיפור השני המשעשע והמעניין מספר על אישה שמתמודדת עם מזיקים ונמצאת בפראנויות מהן. אהבתי אותו מאוד.
הסיפור השלישי מסופר מנקודת מבטו של ילד בבנין עם שנאה בין השכנים בבינין שמהווה סוג של מיקרוקוסמוס של החברה הישראלית, עם סגן אלוף לשעבר שעבר לגור בבנין, הרכילות והשיחות על הדיירים היו המוקד וזה היה בעידן אחר שבו השיחות ההן היו הדרך הכי טובה להעביר מידע מאדם לאדם ובטח בבנין מגורים מסוג זה.
הילד מנסה להתבגר לתוך המציאות הזו וזהו סיפור מעניין מאוד.
הסיפור הרביעי הרגיש לי לא שייך ולא קשור לשלושת האחרים ולא הבנתי למה הוחלט להוסיף אותו ומספר את סיפורו של חוקר אקדמאי צעיר להתקבל כמרצה בשווייץ.
אפשר לומר שפינקוס מביא לנו את החיים האורבניים במיטבם ואת ההתרחשויות והתככים והעניין הרב גם ברמת תיאור הדמויות וגם ברמת תיאור האוירה והתפאורה העירונית.
פינקוס כיאה למאייר ניחן ביכולת ויזואלית ודמיון רב וזה בטח מקל עליו בכתיבת הפרוזה.
ספר מעניין מאוד.